KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Göztepe Kent Kitaplığı Okurlarla Dolup Taşıyor

Göztepe Kent Kitaplığı Okurlarla Dolup Taşıyor

01 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi 57 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin Göztepe Kadınlar Birliği Parkı içinde yer alan Kent Kitaplığı, kitapseverlerin akınına uğruyor. Miniklerin, öğrencilerin ve her yaştan yetişkinin kendisine uygun kitap bulduğu kitaplık, hafta içi her gün 09.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Konak Belediyesi’nin vatandaşların kitaba erişimini kolaylaştırmak, kitap okumaya teşvik etmek, keyifli ve kaliteli zaman geçirmesine katkı sağlamak amacıyla açtığı Göztepe Kent Kitaplığı, her yaştan okurla dolup taşıyor. Yaz aylarında da hizmet veren Göztepe Kadınlar Birliği Parkı içerisinde yer alan kitaplık, mahalle sakinlerinin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Miniklerin, öğrencilerin ve her yaştan yetişkinin kendisine uygun kitap bulabildiği kitaplık, hafta içi her gün 09.30-17.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

İstediğin kitabı al götür, oku getir

Üyelik sisteminin uygulandığı kitaplığın 3 bin 10 aktif üyesi bulunuyor. Her geçen gün üye sayısının arttığı kitaplık, ‘Al götür, oku getir’ sloganıyla hizmet veriyor. Ücretsiz üye olunan kitaplıktan okurlar dilediği kitabı alıp evine götürüyor, 15 gün içinde okuduktan sonra tekrar kitaplığa iade ediyor. Masal kitabından romana pek çok farklı türde yaklaşık 6 bin kitabın bulunduğu kitaplığa sık sık yeni ve güncel kitaplar da kazandırılıyor. Kitap bağışlarının da kabul edildiği kitaplık, zengin çeşitliliği ile her okuma zevkine hitap ediyor. Özellikle öğrencilerin okul sonrası ders çalışmak amacıyla da kullandığı kitaplık yaz tatilinde de çocukların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Öğrencilerin kitaplık sayesinde hem okuma alışkanlığı gelişiyor hem de yeni arkadaşlıklar kuruyorlar.

“Burası bizler için büyük zenginlik”

Öte yandan yetişkinler de kitaplıktan oldukça sıklıkla yararlanıyor. Kaliteli zaman geçirmenin yanı sıra sosyalleştiklerini ve zamanla güçlü dostluklar kurduklarını ifade eden ileri yaş okurlar, hayat pahalılığı nedeniyle kitaba ulaşmanın her geçen gün zorlaştığına, “Pek çoğumuz emekliyiz. Artan fiyatlar nedeniyle kitaba erişim her geçen gün zorlaşıyor. O nedenle burası bizler için büyük zenginlik. Ayrıca zamanla aramızda kitap dostlukları oluştu. Birbirimize okuduğumuz kitapları tavsiye ediyoruz, okuduğumuz kitaplar hakkında sohbetler ediyoruz. Bu alışveriş oldukça mutlu ediyor bizi. Her yaştan okurun kaliteli zaman geçirdiği bu kitaplıkların yaygınlaştırılması çok güzel olur. Her yeni çıkan kitabı okumak için can atıyoruz. Bağışta bulunmak isteyenler güncel kitaplardan bağışlarlarsa çok mutlu oluruz” sözleriyle dikkat çekerek verilen hizmetten ötürü de Konak Belediyesi’ne teşekkür ettiler.  


Foto Galeri

Son Haberler
Konak’ta Bir İlk: Kedilere Diş Çekimi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
39 Kez Okundu

Konak Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
71 Kez Okundu

Konak'ta Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

29 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
78 Kez Okundu

Konaklı Çocuklara İngilizcelerini Geliştirme Fırsatı

28 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
85 Kez Okundu

Konak Belediyesi Spor Okullarında Yaz Dönemi Kursları Başlıyor

27 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
108 Kez Okundu