KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Konak Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi 71 Kez Okundu

Konak Belediye Meclisi’nde doğalgaz müjdesi

Temmuz ayı ilk oturumu için bir araya gelen Konak Belediye Meclisi önemli kararlara imza attı. Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde doğalgaz çalışmalarının bir an önce başlayabilmesi için çalışmalarına hız veren mecliste konuşan Başkan Mutlu, “Komisyonlardan ricamız perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci oturuma kadar çalışmayı bitirip oylamaya getirmeleri. Perşembe günü oylamadan sonra biz cuma günü İzmrgaz’la başlıyoruz” dedi. Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken Konak’ın daha yaşanabilir, daha güzel, daha estetik ve suç mekanlarından arındırılmış bir şehir olması için metruk binaları yıktıklarını belirten Başkan Mutlu, metruk bina yıkımlarının kentsel dönüşümün ilk adımı olduğunu vurguladı. 

Konak Belediye Meclisi temmuz ayı ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu,Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgeleri için doğalgaz müjdesi verdi. Konak Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünden gelen önergeyi okuyan Başkan Mutlu, komisyonlardan, önergeyi perşembe günü yapılacak ikinci oturuma yetiştirmelerini isteyerek alınacak meclis kararının hemen ardından İzmirgaz’la birlikte cuma gününden itibaren çalışmalara başlayacaklarının altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve metruk bina yıkımlarına da değinen Başkan Mutlu, “Metruk binalar konusunu önemsiyoruz. Bu bizim için kentsel dönüşümün de ilk adımı. Konak’ı bu olumsuz kötü yapılaşmadan kurtaracağız” dedi. Başkan Mutlu ayrıca, 3 ve 4 Temmuz tarihlerinde peş peşe yapılacak açılışlara da tüm meclis üyelerini davet etti. Başkan Mutlu, İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi ile Kemeraltı Abacıoğlu Han’da Mutluluk Kahvesi açacaklarını da sözlerine ekledi.

Kızılay binası için uygun koşullar beklenecek

Konak Belediye Meclisi’nde Göztepe Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Türkiye Kızılay Cemiyetine ait tescilli yapının Konak Belediyesi’ne 10 yıl süre ile intifa hakkı kurulmasına ilişkin 02.05.2023 tarihli meclis kararı ve ekli protokolün iptali oybirliğiyle kabul edildi. Önerge hakkında açıklama yapan Başkan Mutlu, konunun uygun koşullar oluştuğunda ve tasarruf genelgesi yürürlükten kalktığında yeniden gündeme geleceğini belirtti ve açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

“Kızılay’ın Göztepe’de bulunan bir eski eser mülkü, içinde aile hekimlerinin olduğu bina. 2 Mayıs 2023’te protokol imzalandıktan sonra ilgili protokolün bir maddesine göre 31 Aralık tarihine kadar Kızılay’ın mülkü boşaltıp Konak Belediyesi’ne boş olarak teslim edecek, o tarihten itibaren de 10 yıllık süre başlayacak, Konak Belediyesi de binayı onarıp restore ederek sağlıkla ilgili bir temayla tekrar kullanıma açacaktı. Ama tarihi dolmasına ve üzerinden altı ay geçmiş olmasına rağmen Kızılay binayı boşaltamadı, aile hekimleri çıkmadı. Protokol gereği binanın boşaltılarak teslimini talep ettik. O sırada tasarruf genelgesi yayınlandı. Yeni herhangi bir harcama yapamıyoruz. Bu durumda bunu iptal edip, tekrar koşullar uygun olduğunda, orası boşaldığında ve tasarruf genelgesi yürürlükten kalktığında yeniden gündeme almak üzere önerdik.”

Doğalgaz çalışması için acil kaydı

Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde yaşayan vatandaşların doğalgaz taleplerinin karşılanmasına yönelik çalışmalar yapılması hakkında Özel Kalem Müdürlüğü önergesi İmar, Hukuk, Plan ve Bütçe ile Dirençli Kentler ve Kentsel Yenileme komisyonlarına acil kaydıyla havale edildi. Önerge içeriği hakkında detay veren Başkan Mutlu, doğalgaz çalışmalarının bu hafta başlayacağını müjdeledi. Komisyonlardan, önergeyi perşembe günü yapılacak ikinci oturuma yetiştirmelerini isteyen Başkan Mutlu, İzmirGaz’la cuma gününden itibaren çalışmaya başlayacaklarını dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Önergenin aslında, ‘Konak ilçesi sınırları içerisindeki Gültepe, Gürçeşme ve Beştepeler bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız tarafından doğalgaz talepleri yoğun bir şekilde belediyemize iletilmektedir. Söz konusu taleplerin karşılanması adına İzmirgaz Doğalgaz Dağıtım A.Ş ile koordineli bir şekilde gerekli teknik çalışmaların yapılarak doğalgaz taleplerinin karşılanmasına yönelik gerekli taahhüt ve izinlerin verilmesi hususunun Sayın Meclisçe görüşülerek bir karar oluşturulmasını arz ederim’ demiştim. Yani komisyonlara gittiğinde, özellikle komisyonlardan ricamız perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci oturuma kadar çalışmayı bitirip oylamaya getirmeleri. Perşembe günü oylamadan sonra biz cuma günü İzmirgaz’la başlıyoruz. Aslında biz çalışmalara başladık. Onlara mahalle mahalle dönüşümleri verdik, nerelerden geçilebileceği üzerine de çalışıldı, İzmirgaz da bir çalışma yaptı. Meclis kararımız da gerekiyor. İzmirGaz doğalgazın geçeceği yerlerde bir yatırım yaparak doğalgazı geçirecek. Beş yıl içinde orada bir kentsel dönüşüm hizmeti olursa, o yapılan masrafı İzmirGaz’a ödeyeceğiz. Biz bunu hep birlikte taahhüt ediyoruz.”

Kentsel dönüşümün ilk adımı metruk binaların yıkımı

Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Mutlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri metruk bina yıkımlarının düzenli olarak devam edeceğini söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini, bu çalışmalar devam ederken Konak’ın daha yaşanabilir, daha güzel, daha estetik ve suç mekanlarından arındırılmış bir şehir olması için metruk binaları yıktıklarını belirtti. Metruk bina yıkımlarının kentsel dönüşümün ilk adımı olduğunu vurgulayan Başkan Mutlu, “Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor. Ama bu çalışmayı yaparken de bir yandan metruk binaları yıkıyoruz. Geçen hafta cuma günü iki metruk bina yıktık. Cumartesi günü Kuruçay’da kaldırımın üzerinde yapılan metruk binaları yıktık. Hukuki altyapısını oluşturup, tebligatları yaparak mal sahiplerinin onayını alıp metruk binaları düzenli olarak yıkmaya devam edeceğiz. Metruk binaların yıkımı önemli çünkü her türlü suça yataklık yapıyorlar.  Konak’ta bir hafta içinde üç kadın öldürüldü. Katillerden bir tanesi metruk bir binada saklanırken yakalandı. Dolayısıyla metruk binalar konusunu önemsiyoruz. Bu bizim için kentsel dönüşümün de ilk adımı. Konak’ı da bu olumsuz kötü yapılaşmadan kurtaracağız ve yıkarak Konak’ı kurtaracağız, güzelleştireceğiz”dedi.

Kadın cinayetleri ve erkek şiddetine ‘hayır’

Metruk bina yıkımıyla suç mekanlarının da azaldığını dile getiren Başkan Mutlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan kadın cinayetlerinden birinin failinin metruk bir binada yakalandığını hatırlattı. Başkan Mutlu, Kadına şiddete karşı sokaklarda ve meydanlarda olacaklarını da vurgulayarak, “Kadın cinayetinde ve erkek şiddetinde İzmir maalesef üst sıralarda. Bunun içinde Konak da üst sıralarda.  Bununla mücadele için bir yandan Gazeteciler Cemiyetiyle yürüttüğümüz bir çalışma var. Bundan sonra sokaklarda, meydanlarda bu konuyu gündemde tutarak, sığınma evlerini hızlıca açarak, kadınların sosyal hayatta, iş hayatında, toplumda güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak üzere çalışacağız. En son öldürülen kadınlardan bir tanesi on beş yaşındaydı, katili de on beş yaşındaydı. Çok vahim ve üzücü bir durum. Komisyonların da yardımıyla Konak’ta bu konudaki çalışmalarımızı hızlandıracağız” diye konuştu.

İki açılış art arda:

İş’te Konak ve Mutluluk Kahvesi hizmete giriyor

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 3 Temmuz’daki ‘İş’te Konak istihdam ofisi’ ve Abacıoğlu Han’daki yerinde 4 Temmuz’da hizmete başlayacak Mutluluk Kahvesi açılışlarına meclis üyelerini davet etti. Başkan Mutlu, yeni hizmet mekanları için şu ifadeleri kullandı:

“3 ve 4 Temmuz’da iki açılışımız olacak. Biri, İş’te Konak. İş’te Konak, istihdam ofisimizin adı. Bundan sonra Konak’ta iş arayan, bir işe yerleşmek isteyenler için bir istihdam ofisimiz olacak. Şimdiden Serbest Bölge, Sanayi Odaları, İZSİAD, EGEAD gibi iş insanları dernekleri ve oluşumlarıyla birlikte kurduğumuz, İŞKUR’la birlikte çalıştığımız bir istihdam ofisi. Yazılımımızı İŞKUR bağlantılı yaptık. İş arayanların da kendini geliştirmesi için farklı derneklerle kurslarımız aynı anda başlayacak. İzmir’de, özellikle Konak’ta çok yoğun olan işsizlikle mücadele edeceğimiz bir mekanımız olacak. İş’te Konak, Türkan Saylan Kültür Merkezi 6’ncı katta hizmet verecek. Perşembe sabah 11.00’de Abacıoğlu Han’da ‘Mutluluk Kahvesi’ni açıyoruz. Önce emekliler için düşünmüştük ama herkese açık olacak. Kahvenizi ekonomik olarak içebileceğiniz, içindeki bağış kütüphaneden kitabını okuyabileceğiniz bir mekan. Kemeraltı’nda emeklilerin de gençlerin de yaşadığı bir mekan olsun istedik.”

Madımak anılacak

Öte yandan Başkan Mutlu, “Yarın çok acı bir anma var. 2 Temmuz Madımak anması. 1993 yılında insanların diri diri yakıldığı, bir otelden çıkamadığı ve onları oradan saatlerde kurtaramadığımız çok acı bir gündü. Bizim de içinde olduğumuz bu anma yarın Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin önünde saat 19.00’da gerçekleşecek. Kent Konseyimiz ve Alevi dernekleriyle beraber yapacağız” sözleriyle tüm İzmirlileri Madımak anmasına davet etti.


Foto Galeri

Son Haberler
Konak’ta Bir İlk: Kedilere Diş Çekimi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
39 Kez Okundu

Göztepe Kent Kitaplığı Okurlarla Dolup Taşıyor

01 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
56 Kez Okundu

Konak'ta Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

29 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
77 Kez Okundu

Konaklı Çocuklara İngilizcelerini Geliştirme Fırsatı

28 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
84 Kez Okundu

Konak Belediyesi Spor Okullarında Yaz Dönemi Kursları Başlıyor

27 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
108 Kez Okundu