KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Bir İlk: Kedilere Diş Çekimi

Konak’ta Bir İlk: Kedilere Diş Çekimi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi 39 Kez Okundu

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde bir ilke imza atılarak kedilere diş operasyonu gerçekleştirildi. Diş Hekimi ve DEÜ Veteriner Fakültesi öğrencisi Günce Beren Ağırbaş liderliğinde yapılan operasyonla, diş ve diş eti problemi yaşayan sokak kedilerinin tedavisi sağlandı.

 

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak kedilerinin muayenesi sırasında diş ve diş etiyle ilgili karşılaşılan vakalar üzerine Diş Hekimi ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Günce Beren Ağırbaş’ı kedilere diş operasyonu için konuk etti. Alanında uzmanlaşma yolunda emin adımlarla yürüyen ve Türkiye’de hem veteriner hekimlik ve diş hekimliğini aynı anda icra edecek tek aday olan Ağırbaş, Konak Belediyesi’nin deneyimli veteriner hekimleriyle beraber başarılı operasyonlara imza attı.

 

Ortak çalışma

Veteriner hekimler tarafından ameliyat için hazırlanan kedilerin önce ağız muayeneleri yapıldı. Muayenenin ardından Günce Beren Ağırbaş mobil RVG (Radio Visio Graphy) cihazıyla ağız röntgenlerini çekerek sorunu tespit etti ve kedilerin çekilmesi gereken dişlerini profesyonel dental ünit kullanarak operasyonla aldı. Ameliyat sırasında Konak Belediyesi’nin veteriner hekimleri de bizzat bulunarak hem operasyon yönetimine katıldı, hem de hayvan ağız hastalıkları konusunda Ağırbaş’ın deneyimlerinden yararlandı. Ameliyatların yanı sıra kedilerde bulunan virütik ağız hastalıkları da takibe alındı.

 

Türkiye’nin ilk veteriner diş hekimi olacak

Kedilerin diş operasyonu ve tedavilerini başarıyla tamamlayan Günce Beren Ağırbaş, Türkiye’de diş hekimi ve veteriner hekim olarak hayvan ağız sağlığı alanında ilk ve tek hekim olacağını ifade etti. Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüyle beraber başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini ve benzer çalışmaları sürdürmeyi planladıklarını dile getiren Ağırbaş, “Türkiye’de veteriner hekimlik ve diş hekimliğini aynı anda gerçekleştirmek üzere tek adayım. Hedefim ilk olmak. Bu doğrultuda çalışmalarıma devam ediyorum” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konak Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
70 Kez Okundu

Göztepe Kent Kitaplığı Okurlarla Dolup Taşıyor

01 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
56 Kez Okundu

Konak'ta Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

29 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
77 Kez Okundu

Konaklı Çocuklara İngilizcelerini Geliştirme Fırsatı

28 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
84 Kez Okundu

Konak Belediyesi Spor Okullarında Yaz Dönemi Kursları Başlıyor

27 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
108 Kez Okundu