KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

03 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi 41 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin istihdama yönelik projesi ‘İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi’ açılışında konuşan Başkan Mutlu, “İşsizlik sadece Konak’ın değil aslında ülkenin problemi. Ama buna küçük de olsa bir dokunuş, küçük de olsa bir iyileştirme herkese iyi gelecek; geleceğe daha mutlu, daha güvenli, umutlu bakmamızı sağlayacak.Daha nitelikli, kalifiye olmuş iş arayanlarla sektörde personel arayanları buluşturacağımız ve Konak’ta işsizliğe bir nebze olsun çözüm olabileceğimiz çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Konak Belediyesi’nin nitelikli iş gücü yaratarak istihdama katkı koyacak, iş arayanla işvereni bir araya getirerek iş gücü sağlayacak projesi “İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi” açıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi 6. katta yer alan ofisin açılışı için bina önünde düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, İzmir Sanayici ve İş insanları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hüseyin Cengiz, Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Başkanı Semiha Güneş, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkan Vekili Arda Yılmaz, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Mutlu, vatandaştan işsizlikle ilgili yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Seçim zamanı dolaştığımızda, alanda en çok karşılaştığımız sorun işsizlikti. Ülkede çok büyük ekonomik kriz var. Çok genç bir nüfusumuz var ve bu genç nüfusumuz hiç bulamıyor. Bir istihdam yeri olarak belediyeler görülüyor ama belediyelerin de bir istihdam alanı olmadığı, daha fazla kişiyi de istihdam edemeyeceği çok açık. Ziyaret ettiğimiz iş insanı sanayici dostlarımız da yetişmiş ara eleman bulamadıklarını ilettiler. Birlikte ne yapabiliriz, dedik ve istihdam ofisini açmaya karar verdik”dedi.

 

“Daha umutlu bir gençlik için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

İş dünyası temsilcilerinin de açılışta yer almasının bu projenin başarılı olacağına dair inancı yükselttiğini vurgulayan Başkan Mutlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sektörlerin talep ettiği nitelikli personelle iş arayanları buluşturacağız. Bu buluşturma sadece bir CV eşleştirmesi şeklinde olmayacak. Biz, iş arayanların daha nitelikli hale gelmesi, daha donanımlı olması için de kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları yine iş dünyasının dernekleriyle birlikte düzenleyeceğiz. Dolayısıyla daha nitelikli, daha kalifiye olmuş iş arayanlarla sektörde personel arayanları buluşturacağımız ve Konak’ta işsizliğe bir nebze olsun çözüm olabileceğimiz, daha mutlu, daha umutlu bir gençlik için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir mekan açılışı için bugün buradayız.İşsizlik sadece Konak’ın değil aslında ülkenin problemi. Ama buna küçük de olsa bir dokunuş, küçük de olsa bir iyileştirme herkese iyi gelecek. Geleceğe daha mutlu, daha güvenli, umutlu bakmamızı sağlayacak.”

 

Nitelikli iş gücü yetişecek

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, konuşmasının ardından İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi’nin kurdelesini iş insanlarıyla birlikte kesti. İş insanları istihdam ofisinde yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgilendirildi. Türkan Saylan Kültür Merkezi 6. kattayer alan istihdam ofisi online ve fiziki başvuru yoluyla bir CV bankası oluşturacak. Şiddet mağduru kadınların istihdamı öncelikli olacak merkezde, iş arayanların çeşitli kurslardan faydalanması sağlanarak nitelikli işçi açığına yönelik çalışma yapılacak. Çalışmalar sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası dernekleriyle koordineli yürütülecek.


Foto Galeri

Son Haberler
Konak’ta Bir İlk: Kedilere Diş Çekimi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
54 Kez Okundu

Konak Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

02 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
100 Kez Okundu

Göztepe Kent Kitaplığı Okurlarla Dolup Taşıyor

01 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
69 Kez Okundu

Konak'ta Tehlike Saçan Metruk Binalar Yıkılıyor

29 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
94 Kez Okundu

Konaklı Çocuklara İngilizcelerini Geliştirme Fırsatı

28 Haziran 2024 Tarihinde Eklendi
95 Kez Okundu