KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ ile Konak’ta Sokaklar Çocukların Oyun Alanı Oldu

‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ ile Konak’ta Sokaklar Çocukların Oyun Alanı Oldu

08 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi 114 Kez Okundu

Konaklı çocukların sokaklarda özgürce oyunlar oynayabilmelerine olanak tanıyan ve geleneksel sokak oyunlarını yeniden canlandıran ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinlikleri 1. Kadriye ve Mehmet Akif Mahallelerinde düzenlenen etkinliklerle start aldı. Yaz tatilinde her hafta sonu başka bir sokakta düzenlenecek etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Başkan Mutlu, “Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları, çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin çocukların sokakta güvenle oyunlar oynaması için düzenlediği ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerinin ilki 1. Kadriye Mahallesi 628 Sokak’ta gerçekleştirildi. Beştepeler Sosyal Tesisi önünde yer alan sokak, çocukların oyun oynayabilmesi ve düzenlenen etkinliklere güvenle katılabilmeleri için trafiğe kapatıldı. Müziğin bir an olsun durmadığı ve çocukların neşe içinde dans ettiği etkinlikte Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da çocukları yalnız bırakmayarak onların eğlencesine ortak oldu. Gün boyu süren birbirinden çeşitli ve eğlenceli etkinlikler kapsamında, mahallede yaşayan çocuklar çiçek dikim, çevre atık bilgilendirme, mask boyama, yüz boyama, patates baskılı bandana yapımı ve boncuk bileklik yapımı atölyelerine katılarak el becerilerini geliştirdi. Spora meraklı çocuklar sokakta kurulan pota ve fileler sayesinde basketbol, voleybol ve badminton oynadı; minik futbolcular ise minyatür kale futbolda gol atmaya doyamadı. Zeka oyunları yarışması yapan, legove yapbozlarla yaratıcılıklarını geliştiren çocuklar bir yandan da anne babalarının da zamanında oynamış olduğu geleneksel sokak oyunları olan ip atlama, hulahop çevirme, istop ve seksek oynayarak eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinlik ikinci gününde ise Mehmet Akif Mahallesi Adalet Caddesi’nde gerçekleştirildi. Gültepeli çocukların doyasıya eğlendiği ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ her hafta sonu ilçenin başka sokaklarında düzenlenmeye devam edecek.

Sokaklar yeniden çocukların oyun alanı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerinde çocuklarla bir araya gelerek onlarla oyunlar oynadı, birlikte dans etti. Çocukların sokaklarda özgürce oynayabildiği etkinliği, ilçenin tüm mahallelerine taşıyacaklarını dile getiren Başkan Mutlu, “Okullar kapandı ve çocuklar evlerde. Biz de dedik mahallelere gelelim, oyunlarımızla, öğretmenlerimizle gelelim, sokaklarımızı birer oyun alanına çevirelim. Bundan sonra da Konak’ın bütün mahallelerinde sokakları, çocukların oyun alanına çevirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.


Foto Galeri

Son Haberler
Srebrenitsa Katliamı’nda Hayatını Kaybedenler Konak’ta anıldı

12 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
84 Kez Okundu

Konak’ın Müzisyen Çocukları Sertifikalarını Aldı

12 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
75 Kez Okundu

Başkan Mutlu, İZSU Genel Müdürü Erdoğan ile Sahaya İndi

10 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
131 Kez Okundu

Konaklı Çocuklar İngilizceyi Eğlenerek Öğreniyor

09 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
88 Kez Okundu

Konak Zabıtasından İkiçeşmelik’te Sıkı Denetim

06 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
100 Kez Okundu

‘Kentte Engel Yok’ Proje Yarışması Kazananları Belli Oldu

05 Temmuz 2024 Tarihinde Eklendi
107 Kez Okundu